Om tjänsten Smart Park & Charge

Smart Park & Charge är en modern, heltäckande laddnings- och parkeringslösning för alla som tillhandahåller elfordonsladdning eller parkering. Systemet i Smart Park & Charge är baserat på den senaste mobil- och webbtekniken och består av följande delar:

  • den operatörsanpassade mobilappen som fordonsägaren använder
  • ett webbaserat backoffice för operatören
  • ett mer detaljerat webbgränssnitt för fordonsägaren.
Dessa kopplas till den valda betalningsformen, till exempel Mastercard, Visa, banköverföring, förskottsbetalning eller fakturering.
API:er är tillgängliga för integration med övervakning, laddningsövervakning och andra system via OCPP (Open Charge Point Protocol).

Gemensam kodbas

Smart Park & Charge använder en gemensam kodbas vilket ger oss en app för alla smartphones. I dag stöds alla de stora mobilplattformarna – iOS (iPhone, iPad), Android och Windows Phone. Detta säkerställer att den senaste funktionaliteten alltid finns tillgänglig på samtliga plattformar – samtidigt.

Betalning

Systemet har kopplingar till flera olika betalningssätt. Oavsett hur man väljer att använda Smart Park & Charge tar vi enkelt och tryggt betalt för de laddningar och parkeringar som görs via systemet. Vi följer ständigt utvecklingen på marknaden och implementerar löpande stöd för flera betalningsalternativ.

Webbgränssnitt

De webbaserade delarna av Smart Park & Charge kan integreras med operatörens webbsida. Systemet stöder olika zoner och laddstationer med differentierad prissättning. Geopositionering gör att man kan visa tillgängliga laddare i realtid. 2FA (tvåfaktorsautentisering) säkrar och skyddar betalningar som görs via systemet. Backofficeapplikationen och webbgränssnittet körs på Nicons TelMe-plattform för optimal driftsäkerhet.